Lietuvos įmonė kuria pažangiausią IT sistemą laivybos sektoriui

2014 05 27 · 3 minutės

UAB „Baltic Amadeus“, plėsdama savo paslaugų eksportą Skandinavijos šalių regione, pasirašė 3 metų trukmės bendradarbiavimo ir informacinių technologijų (IT) paslaugų teikimo susitarimą su Švedijos kompanija Shippersys AB. Shippersys AB – tai bendra įmonė, įkurta garsių laivybos kompanijų Wilh. Wilhelmsen ASA (WW ASA), Wallenius Marine AB ir meteorologijos paslaugų įmonės StormGeo AS. Abi laivybos bendrovės kontroliuoja jungtinį 145 krovininių laivų parką ir turi daugiau nei 150 metų laivų eksploatavimo patirties, o StormGeo AS yra pirmaujanti kompanija, teikianti meteorologijos paslaugas naftos ir dujų įmonėms, bei šiuo metu veiklą plečianti laivybos sektoriuje.

Pagrindinis sutarties objektas yra unikalios laivų eksploatavimo veiklos stebėsenai ir analizei skirtos IT sistemos sukūrimas. Naujoji sistema padės unifikuoti visus iš jūros į sausumą siunčiamus duomenis, supaprastins jų konsolidaciją, modernizuos bei palengvins ataskaitų teikimo ir veiklos analizės procesus. Tikimasi, kad šio unikalaus sprendimo dėka, bus sumažinta iki 5% visų kuro sąnaudų kiekviename laive, kuriame įdiegta sistema. Tipiško Ro-Ro laivo kuro sąnaudos kasdien sudaro apie 50.000 JAV dolerių.

Pasak UAB „Baltic Amadeus“ generalinio direktoriaus Andžej Šuškevič, projektas atveria milžiniškų galimybių ne tik klientui, bet ir pačiai Baltic Amadeus. „Šis susitarimas – mums didžiulis iššūkis“ – sakė jis. WW ASA priklauso 145 Ro-Ro tipo laivai, o tai sudaro net 25 % viso tokio tipo pasaulio laivyno. Taip pat Wallenius ir WW ASA valdo didžiausius Ro-Ro laivus pasaulyje, kurių kiekvienas talpina per 8000 automobilių.

„Klientas pageidavo patikimo ir patogiai valdomo įrankio, kuris būtų pritaikytas ne tik WWASA poreikiams, bet lengvai adaptuojamas ir kitų laivybos sektoriaus kompanijų reikmėms. Pasiūlėme pačiomis naujausiomis .NET technologijomis grįstą modulinį sprendimą ir jau spalio mėnesį bus diegiami pirmieji moduliai. Pirmasis, laivo modulis, kuris yra draugiškas vartotojui, geba susisteminti įvairius duomenis, veiks net ir esant blogam komunikaciniam ryšiui bei per 3 metus bus įdiegtas apie 500 laivų. Antrasis, kranto modulis, bus susietas su laivo duomenų sistema, tai užtikrins, kad pasitelkus laivo duomenis, įvertinus maršruto planavimo ir tinkamų oro sąlygų veiksnius, bus galima maksimaliai optimizuoti laivų judėjimą ir logistikos procesus. Mums tai didelis laimėjimas – turėti galimybę dalintis savo žiniomis, kompetencija ir gerąja praktika ne tik su Skandinavijos rinka, bet per mūsų klientus ir su visu pasauliu“, – apie projektą pasakojo A. Šuškevič.

„Esame labai patenkinti sėkmingu bendradarbiavimu su UAB „Baltic Amadeus“. Labai vertiname ne tik jų turimas žinias, patirtį ir kompetenciją, bet ir teisingas vertybes bei atvirą, draugišką bendravimo kultūrą. Tai labai palengvina tarpusavio bendradarbiavimą. UAB „Baltic Amadeus“, mūsų programavimo partneris Vilniuje, kuria didelę pridėtinę vertę, padėdamas mums įsidiegti pažangiausią pasaulyje laivų eksploatavimo veiklos stebėsenos ir analizės sistemą, kuri pasaulinės laivybos paslaugas darys ekonomiškai efektyvesnėmis, ekologiškesnėmis, taip pat gerins jų kokybę ir greitį. Kuriamos sistemos dėka paslaugos taps žymiai lengviau valdomos, o duomenys, siunčiami iš laivų, lengviau struktūrizuojami ir paprasčiau panaudojami agregacijai“ – teigė Shippersys AB generalinis direktorius Vidar Hole.