SOS vaikų kaimams informacinių technologijų bendrovė padovanojo naują interneto portalą

2014 09 09 · 3 minutės

SOS vaikų kaimai, rudenį pasitikę kvietimu aukoti globojamų vaikų mokslams ir ugdymui, iš informacinių technologijų bendrovės „Baltic Amadeus“ gavo unikalią didelės vertės dovaną – naują interneto svetainę.
„Dovanų gauta naujoji svetainė – patrauklaus dizaino, lengvai suprantama vartotojui, turi mobiliąją versiją. Bendrovės programuotojai padarė viską, kad norinčios paremti vaikus įmonės, privatūs asmenys tai galėtų padaryti greitai ir patogiai, naudodamiesi lengvai suprantama aukojimo nuorodų sistema“, – sakė SOS vaikų kaimų Lietuvoje vadovas Audrius Natkevičius.

SOS vaikų kaimams dovanota naujoji svetainė – kolektyvinis, įmonės viduje, tarp pačių darbuotojų užgimęs ir įgyvendintas projektas, skirtas vienai labiausiai pažeidžiamų mūsų visuomenės dalelių: tėvų globos netekusiems ir socialinės rizikos šeimų vaikams. Į savo veiklą savo noru įtraukusi šį socialinės atsakomybės projektą, informacinių technologijų bendrovė „Baltic Amadeus“ prisiėmė atsakomybę už jaunuomenės ugdymą, investuodama į pagalbą vaikams dabar, kol dar galima jiems padėti užaugti pilnaverčiais visuomenės nariais.

„Mūsų įmonei nuo pat jos įkūrimo rūpi visuomenės švietimas ir pažanga. Siekdami ne tik būti rėmėjais, bet ir norėdami savo pavyzdžiu ugdyti ir įkvėpti aplinkinius daryti gerus darbus, inicijavome SOS vaikų kaimų portalo sukūrimo projektą, kurio dėka kiekvienas norintis gali prisidėti prie SOS vaikų kaimuose gyvenančių vaikų, o kartu ir prie visos Lietuvos, šviesesnės ateities“, – sako „Baltic Amadeus“ generalinis direktorius Andžej Šuškevič.
Bendrovės marketingo vadovas Darius Dužinskas teigia, kad naujosios svetainės idėjų pateikė ir SOS vaikų kaimų globojami vaikai.

„Portalo kūrimo metu kelis kartus teko lankytis SOS Vaikų kaime ir bendrauti su ten gyvenančiais vaikais. Nepaprastai nudžiugino vaikų domėjimasis naujausiomis technologijomis, jų turimos žinios ir netgi aiškūs norai, kaip turėtų atrodyti jų „namai“ interneto erdvėje. Jų nuoširdus entuziazmas ir žingeidumas buvo didžiausias mūsų įkvėpimas šiam darbui“, – sako D. Dužinskas.

„Baltic Amadeus“ atnaujinta SOS vaikų kaimų svetainė yra sukurta naudojant naujausią „Drupal“ turinio valdymo sistemos versiją, kuri suteikia galimybę lanksčiai ir paprastai valdyti svetainės turinį. Pagrindiniai naujosios svetainės privalumai – saugumas, patikimumas ir greita veika. Šios svetainės sukūrimo darbų vertė – virš 70 tūkstančių litų.

Svetainės dizaine panaudoti vizualiniai sprendimai teigiamai veikia lankytojo emocijas ir perteikia SOS vaikų kaimų pagrindines vertybes. Aukojimo formos yra aiškiai pateiktos ir paprastos naudoti, o vartotojui reikalingų žingsnių skaičius iki paaukojimo patvirtinimo yra, kiek tik įmanoma, sumažintas.

Aukojimo formose galima lengvai pasirinkti iš siūlomų aukojimo sumų arba nurodyti tiek, kiek norisi pačiam vartotojui. Svetainėje pateikiamos nuorodos, kaip lengva tapti SOS vaikų kaimų rėmėju bei alternatyvūs būdai paramai suteikti. Svetainės dizainas prisitaiko prie vartotojo naudojamos naršyklės, todėl turinys patogiai atvaizduojamas kompiuterio, planšetės ar išmaniojo telefono ekrane.

Įmonių parama SOS vaikų kaimuose globojamiems vaikams tampa vis reikšmingesnė. Praėjusiais metais prie pagalbos vaikų mokslams ir ugdymui prisijungė 100 įmonių. Jos globojamiems vaikams paaukojo 132 tūkstančius litų. Iš jų 50 % buvo panaudota SOS vaikų kaimų vaikų specialiajam ugdymui – darbui su psichologais, pedagogais, logopedais. Trečdalis lėšų buvo panaudota vaikų užklasinei veiklai – įvairiems būreliams ir kūno kultūros treniruotėms. Likę pinigai – 17% – išleisti būtinoms mokyklos priemonėms.