Kokie IT įrankiai gali padėti dirbti iš namų efektyviau?

2020 03 20 · 1 minutės

Daugiau nei 200 Baltic Amadeus darbuotojų jau savaitę dirba nuotoliniu būdu. Šios savaitės efektyvumo ir rezultatyvumo rodikliai nesiskiria nuo darbo savaitės įprastomis aplinkybėmis, taiga norime pasidalinti įrankiais, kurie padeda užtikrinti, kad visi darbo organizavimo procesai veiktų nepriekaištingai:

Virtualus bendravimas. Kasdieniniam bendravimui organizacijos viduje ir komandų tarpusavio komunikacijai rekomenduojame naudoti tiesioginių pranešimų platformą „Slack“. Taip pat, naudojame ir uždarą darbuotojų grupę socialiniame tinkle „Facebook“. Svarbu aiškiai apsibrėžti, kokia informacija kokiuose kanaluose turi būti. Visi darbuotojai privalo laikytis vienodų taisyklių, tai leidžia nepasimesti kasdienių žinučių gausose ir suprasti, kur kokios informacijos ieškoti.

Virtualūs susitikimai ir vaizdo konferencijos. Bene tinkamiausia ir patogiausia platforma tam – „Microsoft Teams“. Atsižvelgiant į klientų infrastruktūrą, šis įrankis gali būti naudojamas ir komunikacijai su klientais, partneriais.

Darbo paskirstymui ir užduočių valdymui pasitelkiame „Atlassian“ produktus. Pagrindiniai iš jų – „Jira“ ir „Confluence“. Pirmasis – skirtas užduočių valdymui ir efektyvumo stebėjimui, antrasis – informacijos apsikeitimui, dalinimuisi žiniomis ir tobulėjimui.

Be jokios abejonės, el. paštas bei telefonas taip pat yra tos priemonės, kuriomis bendraujame su pasauliu, tačiau ypatingą prioritetą šiuo metu verta teikti tiems įrankiams, kurie leidžia mums bendraujant vieniems kitus matyti.

IT sprendimai gali palengvinti ne tik komunikaciją, bet ir užtikrinti efektyvesnį projektų valdymą. Kasdien naudojame daugiau kaip trisdešimt skirtingų platformų, debesų kompiuterijos paslaugų, kodų saugyklų – „Git“, „TFS“, „Azure“, „BitBucket“, „Sonar“, „Postman“, „WinScp“, „SQL“, „PuTTY Configuration“ ir pan. Kiekvienas naudojamas įrankis yra savaip svarbus, tačiau ne ką mažiau svarbūs šiame nuotolinio darbo laikotarpyje yra ir labai aiškūs procesai bei atsakomybės. Žinojimas, ką darai, kam darai, koks tavo indėlis ir visi reikalingi įrankiai leidžia pasiekti norimus rezultatus, bet kokiomis sąlygomis.