IŠMANIOJI PROGRAMĖLĖ „MANO KRAUJAS“ PRIPAŽINTA SĖKMINGIAUSIU LIETUVIŠKU 2016 M. MOBILAUS TURINIO SPRENDIMU

2016 05 27 · 2 minutės

Gegužės 26 d. paskelbti mobilaus turinio sprendimų konkurso „Naujasis knygnešys 2016“ laureatai. Iš šešioms skirtingoms konkurso kategorijoms pristatytų 25 inovatyvių sprendimų išrinkti 7 nugalėtojai. Baltic Amadeus kartu su bendraautoriais DNB bankas ir VšĮ Nacionalinis kraujo centras sukūrė mobiliąją programėlę „Mano kraujas“, kuri buvo įvertinta specialiuoju prizu už sėkmingiausią lietuvišką 2016 metų mobilaus turinio sprendimą.

Vienuoliktąjį kartą Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos ir Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos organizuojamame konkurse Baltic Amadeus sukurtas mobilusis sprendimas varžėsi m. sveikata ir gerovė kategorijoje.

„Džiaugiamės, jog vos prieš porą mėnesių visuomenei pristatyta išmanioji programėlė sulaukė didžiulio susidomėjimo ir itin palankaus vertinimo ne tik jos naudotojų – kraujo donorų, bet ir mobiliųjų aplikacijų kūrėjų-profesionalų tarpe. Šis apdovanojimas yra puikus įrodymas, jog mūsų veikla bei užsibrėžtas tikslas, kurti donorų bendruomenę, skleisti šią idėją, padedant greičiau, paprasčiau ir inovatyviau tapti neatlygintinais kraujo donorais, buvo pasirinkti teisingai“, – teigė marketingo vadovas Darius Dužinskas.

Mobiliąją aplikaciją „Mano kraujas“, pritaikytą Android ir iOS operacinėms sistemoms, per itin trumpą laiką atsisiuntė beveik 4000, o peržiūrėjo per 7000 vartotojų. Jos pagalba kiekvienas donoras padovanoto kraujo kelią gali stebėti išmaniajame įrenginyje, taip pat gali matyti ir visą savo donorystės istoriją, užsiregistruoti jai norimu laiku, susirasti patogiausią kraujo davimo vietą, dalyvauti lojalumo programoje, dalintis savo pasiekimais soc. tinkluose ir kt.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) iki 2020 m. yra įpareigojusi visas šalis pereiti prie šimtaprocentinės neatlygintinos kraujo donorystės, o „Mano kraujas“ programėlė yra didelis žingsnis šio tikslo link.