Baltic Amadeus tapo patikimu Norvegijos kompanijos partneriu

2014 02 13 · 2 minutės

Jau 26-us metus Lietuvos informacinių technologijų rinkoje sėkmingai veikianti UAB „Baltic Amadeus“ 2014 metais dar labiau stiprina savo paslaugų eksportą į Skandinaviją.

Itin sėkmingi įmonei buvo 2013-ieji metai, kuomet buvo pasirašytos net kelios bendradarbiavimo sutartys su Švedijos ir Norvegijos įmonėmis. Viena iš jų – Norvegijos telekomunikacijos sprendimų bendrovė „SimCom AS“, Skandinavijos rinkai siūlanti atvirojo kodo projektu Asterisk paremtą IP komunikacijos platformą, suteikiančią vartotojams atviras sąsajas bet kokių trečių šalių produktų integravimui į vieningą sistemą ir, dėl atvirojo kodo komponentų panaudojimo, galimybę mokėti mažiau. „SimCom AS“ vystomi UCP (Unified Communication Platform) sprendimai pasižymi dideliu lankstumu ir inovatyvumu – jie ne tik geba tarpusavyje integruoti skirtingų technologijų sistemas, vartotojų valdymo duomenų bazes, kaip MS Active Directory ar MS Exchange, konferencinius pokalbius ar Microsoft Lync bei Skype konferencijas, bet ir leidžia pačiam susikurti pageidaujamą skambučių veiksmų seką (workflow), realiu laiku matyti kolegų užimtumą, palikti jiems el. žinutę, reguliuoti skambučių srautus.

„Džiaugiamės, kad pradėję bendradarbiavimą su UAB „Baltic Amadeus“, mes sparčiai žengiame į mobiliąją erdvę – pristatome savo sprendimų mobiliąją aplikaciją bei integruojame į vieną sąsają mūsų programinę įrangą su socialinės žiniasklaidos kanalais. Tai klientų aptarnavimo centrams atvers naujų, iki šiol dar neturėtų, klientų aptarnavimo galimybių“, – kalbėdamas apie Norvegijos ir Lietuvos įmonių bendrą darbą, pasididžiavimo rezultatu neslėpė „SimCom AS“ generalinis direktorius Eivind Jonassen.

„SimCom AS“ kompanija ieškojo kompetentingų IT partnerių Lietuvoje, kurie galėtų per itin trumpą laiką atnaujinti jų siūlomo produkto vartotojų sąsają tad džiaugiamės, jog UAB „Baltic Amadeus“ visiškai atitiko kliento keliamus griežtus partnerystės reikalavimus“,- teigia UAB „Baltic Amadeus“ generalinis direktorius Andžej Šuškevič. „Iš kelių Lietuvos IT įmonių, pasirinkome šią bendrovę būtent dėl aukštos specialistų kvalifikacijos, labai aiškių veiklos procedūrų, puikiai išvystytos IT infrastruktūros ir pozityvaus požiūrio į savo veiklą – mėgavimosi atliekamu darbu, nuoširdaus bendravimo ir smagios vidinės įmonės kultūros“,- pasakoja E. Jonassen.

Pasak A. Šuškevič, nepraėjus pusmečiui nuo bendradarbiavimo pradžios, šiandien lietuviai gali džiaugtis įgavę visišką Norvegijos kliento pasitikėjimą ir tapę vieninteliu šios įmonės IT padaliniu. „Šiandien mums keliamas naujas pagrindinis uždavinys – kliento turimą programinę įrangą optimizuoti ir padaryti dar labiau patrauklią viešajam sektoriui, konkrečiai – Skandinavijos švietimo ir mokslo įstaigoms“,- sako įmonės vadovas ir neslepia, jog dar šį pusmetį komunikaciniai sprendimai bus pristatyti bei pradėti platinti ir Baltijos šalių rinkose.

Tai ne pirmas sėkmingas UAB „Baltic Amadeus“ ir partnerių iš Skandinavijos projektas. Lietuvių kuriamos inovatyvios technologijos ir sprendimai užtikrina įmonės klientams didesnes konkurencines galimybes ir ekonominį naudingumą, o tuo pačiu demonstruoja Lietuvos IT rinkos potencialią ir mūsų šalies IT profesionalų plačias veiklos galimybes.