BALTIC AMADEUS STIPRINA SAVO TARPTAUTINĮ KONKURENCINĮ PRANAŠUMĄ

2016 01 20 · 2 minutės

2015 metų pabaigoje Baltic Amadeus veikla buvo įvertinta trimis naujais sertifikatais, sustiprinsiančiais įmonės profesinį ir konkurencinį pranašumus, kuriant aukšto saugumo lygį užtikrinančias sistemas. Turimos žinios bei specialistų kvalifikacija ir įdiegta informacijos saugumo vadybos sistema buvo sertifikuotos atitinkamai Human Factors Certified Usability Analyst (CUA), Teisėto kompiuterinio įsibrovėlio – Certified Ethical Hacker (CEH) ir ISO/IEC 27001 sertifikatais.

Suteikta CUA kvalifikacija įrodo Baltic Amadeus specialistų profesionalumą ir gebėjimus, tinkamai pritaikant metodus ir procesus, į programinės įrangos kūrimą įtraukti galutinį vartotoją. Taip pat, tai atskleidžia puikų vartotojo sąsajų projektavimo principų išmanymą, gebėjimą rinkti duomenis, atlikti užduočių analizes bei patogumo vartotojams testavimus, tiksliai nustatyti patogumo naudoti trūkumus ir pasiūlyti geriausius sprendimus. CEH sertifikatu pripažintas įmonės specialistų gebėjimas užtikrinti visapusišką kuriamų sistemų apsaugą nuo neteisėtų kompiuterinių įsibrovimų. Naujausių saugumo grėsmių, atakos kanalų, įsibrovimo technikų, metodikų ir saugumo priemonių išmanymo dėka kuriamos sistemos atitinka itin griežtus IT sistemų saugumo reikalavimus.

Tuo tarpu tinkamas informacijos valdymas įmonėje ir aukštas jos saugumo lygio užtikrinimas, buvo įvertintas sertifikavimo įstaigos „Bureau Veritas“ išduotu tarptautiniu ISO/IEC 27001 sertifikatu.

„Vystydami unikaliomis žiniomis ir kuriama intelektine nuosavybe grįstą verslą, duomenų informacijos apsaugai visuomet skyrėme didelį dėmesį. Gautas ISO 27001 sertifikatas tai patvirtina ir parodo, jog esame atsakingi ne tik už savo, bet ir už mūsų klientų mums patikimos konfidencialios informacijos mainus ir saugą, kurie atitinka griežčiausius tarptautinius reikalavimus“, – teigė Baltic Amadeus generalinis direktorius Andžej Šuškevič.
Pasak A. Šuškevič, visi gauti įvertinimai yra itin svarbūs įmonės tolimesnės sėkmės veiksniai, įrodantys jos profesinį pranašumą ir patikimumą. Tai ypač svarbu vykdant veiklos plėtrą naujose rinkose, didinat klientų pasitenkinimą teikiamomis paslaugomis bei siekiant tarptautinio pripažinimo.

Tarptautinio sertifikavimo centro Human Factors International duomenimis, įgijusi CUA kvalifikaciją, Baltic Amadeus tapo viena iš 10 įmonių, turinčių tokių specialistų Lietuvoje. Pasak Lietuvos standartizacijos departamento, išduotas ISO 27001, yra vienas iš 45 tokių, šiuo metu Lietuvoje galiojančių ir įmonių veiklas reglamentuojančių, sertifikatų.