Baltic Amadeus dalijosi savo personalo valdymo patirtimi

2014 05 30 · 2 minutės

Šių metų gegužės mėnesį ketvirtąjį kartą vykusioje Personalo valdymo profesionalų asociacijos (PVPA) metinėje konferencijoje buvo apdovanoti konkurso „Personalo valdymo gerosios praktikos“ dalyviai, tarp kurių buvo ir UAB Baltic Amadeus, pristačiusi „BA Mission Possible – darbuotojų įsitraukimo didinimo“ projektą. Šio PVPA projekto esmė – skatinti įmones dalintis savo patirtimi ir faktoriais, kuriančiais pridėtinę vertę bendrovėms, darbuotojams ir juos supančiai aplinkai.

UAB Baltic Amadeus buvo viena iš 10-ties įmonių, sutikusių pasidalinti savo personalo valdymo patirtimi, skatinančia darbuotojų motyvaciją, įsitraukimą, lojalumą ir pasitenkinimą atliekamu darbu, vykstant organizaciniams pokyčiams. Kiekvienam žmogui darbas turi būti ne tik pragyvenimo šaltinis. Jis turi teikti pasitenkinimą, skatinti tobulėti darbuotoją, o kartu su juo ir visą organizaciją. Tai – procesas, kurį pirmiausia sąlygoja darbuotojo ir organizacijos vertybių, vidinės kultūros ir vertybinių nuostatų sutapimai.

Šie pagrindiniai elementai lėmė tai, kad UAB Baltic Amadeus pasirinktas sprendimas didinti darbuotojų įsitraukimą į įmonės veiklą buvo grįstas įmonės vertybių išgryninimu. Nustatymas, kokia įmonė yra ir kokia ji siekia būti, padėjo geriau suvokti darbuotojų vertinamus ir jiems svarbius aspektus. Bendrų vertybių suradimas, supratimas ir vadovavimasis jomis kasdienėje veikloje, paskatino darbuotojų aktyvumą ir iniciatyvumą, nuolatinį dalyvavimą įmonės gyvenime, tarpusavio bendradarbiavimą ir visos organizacinės kultūros gerinimą. Įgyvendinus projektą, įmonė ir darbuotojai pradėjo gyventi vienu ritmu.

Šis PVPA projektas UAB Baltic Amadeus suteikė ne tik puikių galimybių susipažinti su kitų Lietuvos ir užsienio šalių bendrovių personalo valdymo praktika, taikomomis metodologijomis, sėkmės istorijomis, bet ir leido pasidalinti savo pačių patirtimi, skirta darbuotojų lojalumo ir įsitraukimo didinimui. Projekto įgyvendinimo metu išgrynintos vertybės bei vidinės kultūros puoselėjimas svariai prisideda prie įmonės strategijos kūrimo ir realizavimo.